Dekbedden

 

Dekbedden reinigen

Het reinigen van uw dekbed zou eigenlijk regelmatig moeten gebeuren. Dekbedden, van welk materiaal deze ook gemaakt zijn, nemen in zo’n jaar wel tot een halve liter vocht per nacht op doordat u tijdens uw slaap transpireert. Op den duur gaat dit zijn invloed hebben op het dekbed. Net als de huidschilfers die elk mens nu eenmaal verliest tijdens de slaap. Van tijd tot tijd het dekbed luchten is dan beslist niet voldoende om het dekbed hygiënisch en gezond te houden.

Professionele reiniging van uw dekbed is dan de oplossing.

 

Dekbedden van verschillende materialen reinigen

Er zijn dekbedden met een vulling van dons, synthetische vezels of verschillende soorten wol. Voor elke soort dekbed is een aangepaste vorm van reiniging nodig. We geven u een overzicht.

 

Wollen dekbed

Een dekbed met wollen vulling kan eigenlijk niet in een wasmachine gewassen worden. De wol neemt veel water op, de vezels zetten uit en krimpen weer tijdens het drogen. De wol gaat klitten en het comfort neemt aanzienlijk af. Professionele reiniging door Vitesse textielreinigers is de oplossing.

 

Donzen dekbed

Donzen dekbedden hebben soms een waslabel. Toch past zo’n dekbed maar moeilijk of niet in een wasmachine en zijn er speciale wasmiddelen nodig. Dons heeft, net als wol, de neiging om te gaan klitten en het drogen verloopt zeer traag en moeizaam. Na reiniging door Vitesse textielreinigers heeft u weer een schoon, fris, droog en heerlijk comfortabel dekbed terug.

 

Synthetisch dekbed

Met de wasmachine kunt u doorgaans prima synthetische dekbedden wassen. Volg dan wel heel goed de aanwijzingen op het waslabel op, om teleurstellingen te voorkomen. Vooral te heet wassen kan voor blijvende schade aan uw dekbed zorgen. En uw wasmachine moet natuurlijk genoeg laadvermogen hebben, anders wordt het dekbed NIET schoon.

 

Dekbed met vlekken

Vlekken in een dekbed zijn vaak zelf te verwijderen. We geven u een paar tips.

Vlekken door bloed of urine kunt u deppen met lauw water waaraan u een klein beetje ammonia toevoegt. En is er koffie of thee gemorst? Behandel de vlek dan met wat water en Biotex.

Lukt het niet om uw dekbed zelf schoon te krijgen? Wij reinigen het professioneel voor u. Met de juiste middelen en binnen de afgesproken tijd hebt u weer een prachtig schoon dekbed.

 

Ga naar Linnengoed reinigen

 

 

Wilt u telefonisch contact?

Neem contact met op met Vitesse textielreinigers Appingedam
Telefoonnummer: 0596 622 080

 

Heeft uw een vraag over de Dekbedden reinigen?


€ 0